DE WINNAAR VAN HET VERENIGINGENSPEL 2011

De winnaar van dit jaar Schietvereniging De Witte Roos. (Zij hebben in 2001 ook gewonnen)

Van Harte Gefeliciteerd!

winnaar

Nummer 2 AKA Triathlonteam

nummer2

Nummer 3 Kalsbeek

nummer3

Nieuw dit jaar was de Rode Lantaarn, voor degene die de laagste score heeft behaald.

rodelantaarn

De Rank 5, Van harte gefeliciteerd met jullie Rode Lantaarn!

 

VERENIGINGENSPEL 2011

Klik hier voor de link naar de 0348-online pagina met foto's van Alex de Kuijper

Klik hier voor de website van Jeugdvereniging De Rank

Liever een warme snack

Jolanda van Tol - Foto: Ulco Wesselink
Zegveld - De 31ste editie van het Verenigingenspel is gewonnen door de Zegveldse schietvereniging 'De Witte Roos'. De winnaar van vorig Foto Ulcojaar AKA Triatlonteam uit Woerden eindigde met een halve punt verschil op de tweede plaats. De winnaar van 2009, het Kalsbeek College, behaalde de derde plaats.
De ruim vierhonderd afgevaardigden van 72 verenigingen uit Woerden en Zegveld kregen afgelopen zaterdag in de Milandhof, 380 vragen voorgeschoteld. Zoals: het herkennen van koekjes, bladeren van bomen, geuren van thee, bekende koks, koolsoorten, logo's van supermarkten, schaal- en schelpdieren en de Rode Draad, waarbij de deelnemers vragen uit de Woerdense Courant moesten opzoeken. Volgens organisator Ciska Klooster van de Culturele Stichting Zegveld gaat het bij de meeste deelnemers om het spel en niet om de knikkers. "De lol kun je afleiden uit de antwoorden die worden gegeven. Zo werd bijvoorbeeld bij het herkennen van de koekjes gevraagd of dat volgend jaar warme snacks kunnen zijn."
"De visvraag dreigde in het water te vallen, omdat de bestelling van de vishandel niet compleet geleverd kon worden. Op zaterdagmiddag nog zijn de oesters en scheermesjes uit Breskens gehaald."
De volledige uitslag is online te vinden. www.csz.zegveld.net

Bron: Woerdense Courant 2 februari 2011

Denken, drinken en lachen

RIK SNEIJDER - Foto: Marlies Wessels
Het is verbazingwekkend rustig in de gymzaal van Milandhof in Zegveld. Voor de 31-ste keer is hier het Verenigingenspel gehouden. Peinzen, lachen en een slokje gaan hand in hand.
De gymzaal zit vol. 72 Teams buigen zich gedurende 2,5 uur over 36 vragen. Een pauze is er niet bij. De vragen worden namelijk na een minuut of tien bedenktijd naar het volgend team doorgespeeld. Tijdens een pauze zouden de deelnemende teams dus met elkaar kunnen overleggen en de goede antwoorden kunnen opschrijven. Dat is niet de bedoeling, dat is valsspelen. Maar via een moderne telefoon zijn de antwoorden op de vragen toch ook stiekem op te zoeken? Organisatrice van de Culturele Stichting Zegveld, Ciska Klooster, moet lachen. „Dan hebben wij het geluk dat hier in Zegveld het bereik van veel mobieltjes heel slecht is. Dus het heeft niet veel zin om het op te zoeken. Ik denk ook niet dat het gedaan wordt, dan is de lol er gauw af. Maar inderdaad, als je wilt valsspelen dan zijn er altijd mogelijkheden."
Dit jaar zijn er meer teams dan vorig jaar. „Dit aantal van 72 is wel het maximum. We hebben al een paar teams moeten teleurstellen." Dat het grootschalige verenigingsvermaak in trek is, blijkt wel uit de belangstelling uit Kockengen en Kamerik. 'Spionnen' uit het verenigingsleven van die nabij Zegveld gelegen plaatsen kijken de kunst af. „Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ook daar verenigingsspelen ontstaan," zegt Klooster. „Het is een compliment."
Gino Versluis is een diehard deelnemer. Zijn team, de Haagse Lichtbond, een naturistenvereniging in de polder Groot Mijdrecht, doet al dertig jaar lang mee. Net niet vanaf het begin dus. Dan zullen jullie het wel een gezellig spel vinden? „Enorm gezellig. We hebben nog nooit gewonnen, maar we komen hier steeds terug omdat het gewoon gezellig is." Zijn zoon Marien met zijn vriendin Sylvia gaan daarentegen voor de winst. „We gaan winnen, echt, ik voel het," zegt Sylvia. Haar vijf teamgenoten moeten hard
lachen. Er zitten namelijk een paar pittige vragen tussen. „Vooral de politieke vragen zijn lastig. Kijk, het raden van de hoofdsteden is een makkie. Maar er zijn meer lastige vragen dan makkelijke," zegt Gino Versluis.
Een tafel verderop vraagt een deelnemer uit pure wanhoop aan een toevallige voorbijganger het antwoord op de 'theevraag'. In tien bakjes liggen tien verschillende soorten thee. Welke tien soorten thee zijn dat? Een moeilijke opdracht. Voor menigeen zijn er maar twee soorten; vieze thee en lekkere. Deze deelnemers twijfelen zo lang over de antwoorden dat de tijd hen parten gaat spelen. De bel voor de volgende vragenronde verstoort ruw het kibbelende denkproces van het team. Snel worden de antwoorden door helpers opgehaald en naar de rij juryleden op het podium gebracht. In een mum van tijd worden de antwoorden nagekeken. En ja, er gaat soms wel eens iets fout. Een vraag kan op meerdere manieren uitgelegd worden, of de vraag is verkeerd gesteld. „Ja dat komt voor. Dan zijn de teams ook wel zo fanatiek dat er meteen op wordt gereageerd. Terecht natuurlijk," zegt Klooster. Ondanks de gemoedelijke sfeer is de competitie groot. „Vooral onder verenigingen die met meerdere teams meedoen."
De winnaar van het 31ste verenigingenspel in Zegveld is overigens Schietvereniging De Witte Roos geworden. Ook in 2001 won deze vereniging.

Bron: AD Woerden 31 januari 2011

Volle bak bij 31e editie van het Verenigingenspel

 

Ivo Knubben
Zegveld - Bij welke vogel hoort welk ei? Of: hoe noemen we dit ondergoed? Deze vragen zullen de deelnemers aan het Verenigingenspel komende zaterdag niet krijgen. Welke wel? "Er zijn nog steeds teams die mij vooraf daarover opbellen, haha."
Het is de 31e editie dit jaar. En Ciska Klooster is er namens de Culturele Stichting Zegveld al de helft van de keren bij betrokken. De avond vol doe- en denkvragen geniet een flinke populariteit. "Net als vorig jaar doet het maximale aantal teams mee. Dat zijn er 72. We hebben er zelfs een aantal moeten teleurstellen. De teams bestaan uit vier tot zes deelnemers en zijn van verschillende clubs. Sport politiek, personeelsverenigingen. Er zijn ook een paar teams uit Woerden, vaak wel met mensen die een link met Zegveld hebben."
Maar liefst 360 vragen - 36 opgaven met ieder 10 vragen - krijgt de zaal voor zijn kiezen. "En nog twintig vragen, die als een rode
bij draad door de avond lopen. Heel wat dus. En daar zit vanalles tussen. 'Noem tien soorten koeien-rassen' bijvoorbeeld. Maar ook vragen over nieuwsitems uit het afgelopen jaar. En er moet altijd wat geproefd worden. Vorig jaar was dat kaas. En daarvoor een keer aardappels. Daar bakte ook niemand een bal van, haha." Sommige vragen hebben als vanzelf een prettige invloed op de lachspieren. "We hebben eens een skelet rond laten gaan. Moesten de teams raden hoe de verschillende botten heetten. En vorig jaar waren dat verschillende soorten ondergoed. Dat zorgde wel voor de nodige hilariteit, vooral bij de jongere deelnemers."
Zoveel vragen kost enige voorbereiding. "Je bent er eigenlijk het hele jaar mee bezig. Je komt eens wat tegen en dat gooi je dan op de grote hoop. Aan het einde zoeken we met elkaar uit wat er voor de quiz geschikt is." En voor wie als winnaar uit de bus komt wacht een geldprijs voor de vereniging en een wisselbeker. De winnaars van vorig jaar zijn er ook bij. Eens kijken of ze hun beker kunnen verdedigen.

Bron: Woerdense Courant 26 januari 2011
 

Zegveld Verenigingenspel

De Culturele Stichting Zegveld organiseert op zaterdag 29 januari voor de 31e keer het Verenigingenspel in de Milandhof. Vorig jaar namen 72 teams deel en dat betekende dat ruim 400 deelnemers van diverse verenigingen uit Zegveld en Woerden 380 denk- en doevragen moesten oplossen. Opgeven kan tot en met 14 januari via tel. 0348-691122.

Bron: Woerdense Courant 12 januari 2011

 

algemeen