DE WINNAAR VAN HET VERENIGINGENSPEL 2006

winnaar

De Lionsclub 2 met 273,3 punten!

Van harte gefeliciteerd met de overwinning!

De winnaars van voorgaande jaren voor u op een rijtje:

2005 - Kalsbeek College

2004 - Kalsbeek College

2003 - Lionsclub

 

HET CSZ VERENIGINGENSPEL 2006

Dit keer was er weer een record aantal deelnemers. 66 teams maar liefst.  Ook waren er weer nieuwe teams bij dit jaar. De Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen en de Biljardvereniging De Meijeballen wilden hun kennis beproeven. Voor de huisvrouwenvereniging liep dit goed af, zij eindigden op de 20e plaats en vielen hiermee in de prijzen. De Meijeballen scoorden ook goed, zij eindigden op een 19e plaats. Helaas voor hun was hier geen prijs aan verbonden.

zaal07   zaal08

zaal04 zaal03

zaal05 zaal06

Impressies uit de zaal.

Team Kalsbeek College na twee zegejaren onderuit ( door Raffi Trapman)

 

Het Zegveldse verenigingenspel is dit jaar gewonnen door een team van de Lions Club. Het lerarenteam van het Kalsbeek College uit Woerden eindigde afgelopen zaterdag op een teleurstellende negende plaats.
Kassel ligt in Duitsland, maar waar ligt Kessel dan? E Duinkerken, ligt dat in België of in Frankrijk? Op het papier prijken tien plaatsnamen. Per stad moet worden aangegeven in welk land deze ligt.
De vier minuten zijn ruim voldoende voor het lerarenteam van het Kalsbeek College uit Woerden om antwoorden te bedenken. Bij het horen van de bel wordt de vraag doorgegeven aan een ander team en krijgen de fotoADdocenten een nieuw exemplaar op tafel. De afgelopen twee jaar wisten de leraren het Zegveldse verenigingenspel te winnen.
„Nummer vijf is Madonna en zes is Shakira," zegt Kathelijne van der Pasch, docent Engels. De nieuwe vraag gaat over cd-hoesjes: welke artiest hoort bij het plaatje? Frans Bauer is gemakkelijk te herkennen; Bon Jovi wordt even voor Bono van U2 aangezien. Maar de leraren herstellen hun fout op tijd.
Bij een derde zege op rij mogen de docenten de wisselbeker mee naar Woerden nemen. Zover willen veel Zegveldse teams het niet laten komen en dus spannen de 66 teams zich tot het uiterste in. „Vast niet twijfelachtig', dat staat voor zeker," zegt Rob Sperling. De decaan mag zich vanavond bezighouden met de 'rode draad', een puzzel waarmee extra punten zijn te verdienen. Het is een trucje dat de docenten jaarlijks toepassen. Vijf mensen concentreren zich op de vragen, terwijl een persoon de 'rode draad' oplost.
Op die manier komt het team aan het einde van de avond niet in tijdnood. Sperling: „En gaat een vraag over een van mijn specialismen, dan geef ik de puzzel even door aan een ander." Het mag niet baten: de wisselbeker blijft in Zegveld.

Bron: Algemeen Dagblad - 30 januari 2006

Foto: Edwin Hoogendoorn

Lions beste van 66 teams (door Jolanda van Tol)
Verenigingenspel Zegveld levert flink strijd op
FotoWC

De vijfentwintigste editie van het Verenigingenspel is afgelopen zaterdag met 273,3 punten gewonnen door de Lionsclub 2 uit Woerden. Met maar één punt minder eindigde de schietvereniging "De Witte Roos" op de tweede plaats. Derde werd de bibliotheek. De winnaar van de twee voorgaande jaren een team van het Kalsbeek College moest het doen met een negende plaats. Het Verenigingenspel telde met 66 teams een record aantal deelnemers. Dat betekende dat 400 afgevaardigden van verenigingen en clubs 340 vragen moesten beantwoorden. Dat het niet altijd om de punten gaat, maar ook de lol en gezelligheid een rol spelen laten de soms gekke antwoorden zien.
Herkennen
Het herkennen van tien soorten appels was soms lastig. Antwoorden als Karel Appel, aardappel of adamsappel werden gegeven. En ook het benoemen van verschillende soorten nootjes leverden antwoorden op als vies of eekhoorntjesnootjes. De jury, leden en vrijwilligers van de Culturele Stichting Zegveld, moesten 22506 vragen nakijken. Desalniettemin lukte het om na drie kwartier met een uitslag te komen. Het spel trekt jaarlijks een groot aantal verenigingen. Wat aanvankelijk begon als een Zegvelds onderonsje is, sinds de gemeentelijke herindeling van 1989, geleidelijk uitgebreid naar een evenement waaraan verenigingen uit Zegveld, Woerden, Kamerik en Harmelen mee kunnen doen.

Bron: Woerdense Courant 2 februari 2006

Foto: Ulco Wesselink

De hele gemeenschap loopt uit voor de vragen van Zegveldse Ciska

door ED SLUIS

Het komt nog wel eens voor dat mensen aanbellen bij Ciska Klooster en Cor Burggraaf: of ze nog wat aardige vraagjes hebben liggen voor hun privé bedrijfs- of familiefeest.
Morgenavond vindt voor de 25ste keer het Zegveldse verenigingenspel plaats. 64 Teams, voornamelijk uit de kern maar ook enkele van daarbuiten, testen elkaars kennis tijdens dit dorpsvermaak.
Ciska is het hele jaar door bezig met vragen bedenken. Partner Cor houdt zich vooral bezig met de technische kant van de avond: geluid en de verwerking van de uitslag. Dat gebeurt, met welwillende medewerking van de huisarts, geheel elektronisch: Cor mag voor deze avond de barcodescanner van de dokter lenen. Volgens Ciska is dorpsgenoot Arie Vink 25 jaar geleden begonnen met het verzinnen van vragen. De hele gemeenschap stroomt sindsdien een keer per jaar toe om elkaar in kennis te overtreffen. Voor de winnaars, vaak vertegenwoordigers van het lokale verenigingsleven, liggen er kleine prijsjes klaar. Afgezien van de vragen is er al die jaren weinig aan het spel veranderd, zegt Ciska. „De prijzen zijn niet verbluffend hoog, ik geloof dat de hoofdprijs vijftig euro is. Dat gaat dan naar de vereniging. Het is ook meer de lol van het meedoen. Het is op een vrije zaterdagavond, dus het moet een beetje ontspannen blijven, niet al te moeilijk." Voor Ciska is het telkens weer de kunst in de loop van het jaar een aardige serie vragen bij elkaar te sprokkelen. Die gaan niet allemaal over Zegveld: „Je ziet dingen in een boekje, je hoort ergens wat, zo kom ik altijd wel weer aan ideeën." De afgelopen twee jaar was een lerarenteam van het Kalsbeek College de winnaar. Mocht het ze lukken zaterdag weer als eerste te eindigen, dan mogen ze de wisselbeker definitief mee naar Woerden nemen. Dat laatste ligt bij een klein aantal Zegvelders toch wat gevoelig, vertelt Ciska. „Er gaan nog wel eens stemmen op om het deelnemersveld te beperken tot inwoners van Zegveld. Maar tot nu toe doet Woerden gewoon mee.

Enkele vragen uit voorgaande jaren

  • Wanneer wordt een briljanten of gouden bruiloft gevierd?

  • Welke duo's staan op deze foto's?

  • Welke vruchten horen bij welke bomen?

  • Combineer het juiste keukengereedschap met de foto's van een olijvenontpitter of gratentangetjes

  • Welk tenue hoort bij welke club?

  • Uit welk landen komen deze terroristische organisaties?

fotoAD1

foto: Marnix Schmidt

Bron: Algemeen Dagblad 27 januari 2006